Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΚΑΙ «ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ»...

Τραυματίας από πέτρα "ακτιβιστή"...
Τέσσερις  τραυματίες είναι ο δυσάρεστος μέχρι στιγμής  απολογισμός, από τις συμπλοκές που σημειώθηκαν πριν από 3 ώρες στις Σκουριές. Οι τρεις τραυματίες είναι από την πλευρά των μεταλλωρύχων, ένας εκ των οποίων  τραυματίστηκε σοβαρά από πέτρα στο μάτι και διακομίστηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 Ο τέταρτος τραυματίας είναι από την πλευρά των «ακτιβιστών» , ο οποίος υπέστη κατά πληροφορίες εγκεφαλική διάσειση και διακομίστηκε και αυτός με τη σειρά του σε νοσοκομείο.

 Η κατάσταση είναι ήρεμη αυτή τη στιγμή στις Σκουριές, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι «ακτιβιστές» τράπηκαν σε φυγή και στο σημείο παραμένουν οι μεταλλωρύχοι, οι οποίοι σκοπεύουν να μεταφέρουν τις βάρδιες από το μεταλλείο στο βουνό! 


Όπως μετέφεραν στο blog οι εργαζόμενοι, το σκηνικό στις Σκουριές μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν ένας από τους αντιδρώντες, που κατάγεται από το Παλαιοχώρι, κινήθηκε με το καδρόνι που κρατούσε στο χέρι του, εναντίον τους...

Οι 400 περίπου εργαζόμενοι, που βρίσκονταν στο σημείο, βράζοντας  από οργή και αγανάκτηση για τους θεατρινισμούς των κοτζαμπάσηδων της περιοχής, δυστυχώς έχασαν την ψυχραιμία τους και επιτέθηκαν σε όλους όσους έκλειναν από το πρωί το δρόμο προς το εργοτάξιο.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν συνάντησαν οργανωμένη και ισχυρή αντίδραση από  τους «ακτιβιστές», οι οποίοι ως φαίνεται ήταν προετοιμασμένοι για πόλεμο, καθώς απάντησαν στους μεταλλωρύχους με καδρόνια, εκατοντάδες πέτρες και πυρσούς...!!!

Βάρδιες στο βουνό από σήμερα οι μεταλλωρύχοι!
Πυρσοί οι οποίοι μάλλον χρειάστηκαν για να απομακρυνθεί από το σημείο ο ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης που πληγώνει τη ΒΑ Χαλκιδική...  και δεν είναι άλλος από τον «οραματιστή» διαμελισμού κοινωνιών και γεωγραφικών περιοχών της χώρας από την ίδια τη χώρα...


Οι μεταλλωρύχοι στέλνουν το μήνυμα τους απο τις Σκουριές: Οι προβοκάτσιες τελειώνουν εδώ.