Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΗΣ TALVIVAARA ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


Φώτο από τις εγκαταστάσεις του μεταλλείου της Talvivaara
Οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς του Φινλανδικού κράτους έδωσαν προχθές την έγκριση τους για την επαναλειτουργία του μεταλλείου νικελίου και ουρανίου της Τalvivaara

Δύο εβδομάδες μετά το σοβαρό περιβαλλοντικό ατύχημα, που σημειώθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου, το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης, Συγκοινωνιών και Περιβάλλοντος Kainuu, ο Οργανισμός Ασφαλείας και Χημικών της Φινλανδίας (Tukes) και η Αρχή Ασφάλειας Πυρηνικής Ενέργειας και Ραδιενέργειας της Φινλανδίας (STUK), έδωσαν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των εργασιών στο μεταλλείο. 

Η άδεια βασίστηκε, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας (δείτε εδώ), σ’ ενα συνδυασμό ελέγχων με αναλύσεις ρίσκου που διενεργήθηκαν σε συνδυασμό και με την αξιολόγηση της άδειας επαναλειτουργίας.

 Επιπλέον  το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης, Συγκοινωνιών και Περιβάλλοντος Kainuu απαιτεί από την Εταιρία να λάβει συγκεκριμένα συμπληρωματικά μέτρα που αφορούν το ισοζύγιο νερού και βελτιώσεις στην ασφάλεια των φραγμάτων, την καταγραφή δεδομένων και την αναφορά και δημοσιοποίηση τους. 

Η Talvivaara αναμένει να ξεκινήσει την λειτουργία της μονάδας ανάκτησης  μετάλλων  μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου.
Φώτο από ειρηνικές διαμαρτυρίες Φινλανδών πολιτών
λίγες μέρες μετά το ατύχημα στο μεταλλείο Talvivaara

Η μονάδα είχε προσωρινά σταματήσει την λειτουργία της από τις 4 Νοεμβρίου 2012 μετά από διαρροή στην λίμνη γύψου και σχετικές αναλύσεις ρίσκου και άλλα σημαντικά βήματα που έγιναν για να εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία της μονάδας.

Σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία της μονάδας ανάκτησης μετάλλων στο Talvivaara θα ξεκινήσει και η λειτουργία της νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού που βασίζεται στην ανάστροφη όσμωση. 

Η τεχνολογία της ανάστροφης όσμωσης, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, της δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει ένα κλειστό κύκλωμα ροής υδάτων, το οποίο με την σειρά του προκαλεί μια σημαντική μείωση ή και συνολική παύση ακάθαρτων νερών στην διαδικασία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τις πληροφορίες τις έχεις αντλήσει από το site της εταιρείας. Άρα δικαιούμαι να έχω επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της.
το ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πάρει συμπληρωματικά μέτρα εξάγω το συμπέρασμα πως οι αρχικές κατασκευές ήταν ελλιπής, κάτι που μπορεί να συμβεί και στην περιοχή μας για την μείωση του κόστους της eldorado. τελικό δικό μου συμπέρασμα και του κάθε λογικού ανθρώπου... εάν η κάθε μεταλλευτική εταιρεία σκέφτεται αποκλειστικά με γνώμονα τον περιορισμό τους κόστους άρα και μεγαλύτερο κέρδος γι αυτήν πάει να πει πως και η επένδυση στην περιοχή μας είναι επισφαλής.... το άρθρο δεν συνηγορεί σε καμιά περίπτωση σε μας για την εξέλιξη του έργου στις σκουριές...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

http://www.environment.gr/magazine/index.php/krisisapopsis/item/845-petr-geop

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar αδίκως σκοτώνεις τα κύτταρα του εγκεφάλου σου. Απο περιέργεια μπήκαμε στο site της εταιρείας να δούμε τι εξέλιξη υπάρχει. Την εξέλιξη αυτή την κάναμε ανάρτηση γιατί ως είδηση δεν ανέβηκε από κανένα "αντικειμενικό"" blog σας.

Αν την είχατε δημοσιεύσει ως "παρατηρητήριο", που οφείλατε, από τη στιγμή, που ανοίξατε το θέμα, ούτε που θα είχαμε ασχοληθεί. Είναι τοσο απλό. Όλα τα άλλα που λές είναι για δική σου κατανάλωση

Ανώνυμος είπε...

υπεκφυγές είναι το σχόλιο σου...!!!
θα προτιμούσα να σχολιάσεις επί της ουσίας το σχόλιο μου και να μπορεί να υπάρχει διάλογος. αλλά μάλλον δεν θες να υπάρχει διάλογος, άλλωστε είστε μαθημένοι στον μονόλογο και απόδειξη αυτού είναι τα ΜΜΕ που σας πατρονάρουν..!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ξεχάσαμε να σου δώσουμε ένα κορυφαίο παράδειγμα "μονολόγου και πατροναρίσματος" από πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε το είδωλο σου.

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/11/11/ena-channel/