Σάββατο 20 Απριλίου 2013

LIBERATION: "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (???)"


Πανηγυρίζουν οι αρχέγονοι... οικολόγοι για το δημοσίευμα της Γαλλικής εφημερίδας "Liberation" με τίτλο: "IERISSOS, IERISSOS!". Ένα δημοσίευμα ύμνος στην "επαναστατική διάθεση" των κατοίκων του χωριού απέναντι στην πολυμεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Πολύ καλά κάνουν. Τέτοιες... αγιογραφίες σπανίζουν στις μέρες μας. 

Να μας εξηγήσουν μόνο (αν... τους επιτρέπεται), τι εννοεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος, όταν στην τρίτη παράγραφο αναφέρει:


"Les habitants du village avoisinant, héroïquement mobilisés depuis plus d’un an (financement d’études indépendantes, campagnes d’information, manifestations, blocages…),"

[Μετάφραση από το ιστολόγιο της... πιο αρχέγονης ΜΚΟ:]


"Οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού, ηρωικά κινητοποιημένοι έδω και πάνω από ένα χρόνο (χρηματοδότηση ανεξάρτητων μελετών, ενημερωτικών εκστρατειών, διαδηλώσεις, μπλόκα …)"


Τελικά δεν ήταν... ανεξάρτητες οι μελέτες και τα "πορίσματα - κόλαφος - καταπέλτης - προπέλα" του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, του ΤΕΕ/ΤΚΜ, της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ και του ΤΕΙ - Θεσσαλονίκης;

Αν δεν εννοούνται αυτές οι μελέτες, ποιες είναι οι ανεξάρτητες μελέτες, που χρηματοδοτήθηκαν; 

Από ποιους ανεξάρτητους επιστήμονες; Και σε ποια ανεξάρτητα επιστημονικά συμπεράσματα κατέληξαν;

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς από το 2011, όταν και άρχισαν να δημοσιεύονται τα προαναφερθέντα πορίσματα, που έγιναν σημαία στον επικοινωνιακό αγώνα των "οικολόγων" της Ιερισσού, καυχιόνταν ότι οι επιστήμονες του ΑΠΘ, του ΤΕΕ, και του ΤΕΙ έπραξαν "χωρίς κανένα όφελος το επιστημονικό τους καθήκον για το δημόσιο συμφέρον".

 Ισχύει αυτό ή ο δημοσιογράφος της liberation ξέρει... πολλά περισσότερα!


Για τα υπόλοιπα... ηρωικά κατορθώματα (χρηματοδότηση ενημερωτικών εκστρατειών, διαδηλώσεις, μπλόκα) ξέρουμε ποια είναι η πηγή της χρηματοδότησης. Οι... επιτόπιοι έρανοι, οι συναυλίες και το περίσσευμα του... αρχέγονου ακτιβιστή, όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή "Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Οι ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν ποιες είναι και από ποιους;;;