Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ ΔΩΡΙΣΕ 180 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Με 180 υπερσύγχρονα αλεξίσφαιρα γιλέκα εξοπλίζονται νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Πρόκειται για μία δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου που σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς, είναι εξαιρετικά σημαντική για την Αστυνομία που στερείται εξοπλιστικού υλικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες.



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive, τα 180 αλεξίσφαιρα ήδη έχουν μοιραστεί στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, στις ΟΠΚΕ, στην Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, στις τέσσερις υπηρεσίες Ασφαλείας αλλά και στα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται, ο εξοπλισμός αυτός θα ανήκει στην υπηρεσία και η λογική που υπάρχει είναι ότι τα αλεξίσφαιρα θα χρησιμοποιούνται από τους αστυνομικούς της βάρδιας ώστε να είναι απόλυτα προστατευμένοι σε κάθε υπηρεσιακή έξοδο τους και σε κάθε επιχείρηση.

Αναδημοσίευση από tro-ma-ktiko.blogspot.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές, οι "ακτιβιστές" του διαδικτύου και οι φίλα προσκείμενες εφημερίδες είναι συνεπείς με την... ιδεολογία τους θα πρέπει να περάσουν από ψιλό κόσκινο και αυτή τη δωρεά. 

Λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα διαβάσουμε ολόκληρα κατεβατά σε εφημερίδες και ενημερωτικά ιστολόγια, θα ακούσουμε "αφιερώματα" σε ραδιοφωνικές εκπομπές και θα μάθουμε για σχετικές επερωτήσεις στη βουλή από Συριζαίους βουλευτές, που θα περνούν από ψιλό κόσκινο το ίδρυμα Νιάρχου, που... τόλμησε να προβεί σε μια τέτοια δωρεά, χωρίς να πάρει πρώτα την άδεια τους.

Λογικά... Εκτός εάν όλοι οι παραπάνω "παράγοντες" έχουν... κουραστεί από τον "αγώνα" που έδωσαν πρόσφατα για να δημιουργηθούν... υποψίες και... σκιές σε ανάλογες δωρεές που έκαναν οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου προς την αστυνομική δύναμη του νησιού και ο κ. Βαρδινογιάννης σε καύσιμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να γίνει η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Επίσης, να μην ξεχνούμε τη σπουδαία "μάχη" που έδωσαν για την ανάδειξη και τη δημοσιοποίηση του κορυφαίου... σκανδάλου, που αφορά τη χορήγηση υλικοτεχνικής υποδομής μέσω του Δήμου Αριστοτέλη από την "Ελληνικός Χρυσός" προς την αστυνομία.

Για να δούμε πόσο "κουρασμένοι" ή "επιλεκτικοί" είναι στις... μάχες τους ορισμένοι, γεννημένοι από κούνια... δίκαιοι και... αγωνιστές! 



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί πολίτες. Λογικό είναι να "θαυμάζετε" τον εργοδότη σας. Άλλωστε αν δεν παινέψετε το σπίτι σας Θα πέσει να σας πλακώσει. Άσχετα εάν το σπίτι σας πλακώνει αυτό των συμπολιτών σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι φασιστικού τύπου "επενδύσεις" δεν λογαριάζουν συμπολίτες, παρά μόνο τα χρήματα που θα κερδίσουν ορισμένοι. Η δωρεά ενός ναυτικού επιχειρηματία στην αστυνομία δεν νομίζω να αποτελεί σκάνδαλο. Εάν ήταν στο λιμενικό θα έχριζε εξέτασης. Επίσης η δωρεά των ξενοδόχων στην αστυνομία. Εάν ήταν στον Δήμο ή περιφέρεια που τους δίνει τις άδειες ενδεχομένως ναι. Ακόμα και η δωρεά ενός "πρατηριούχου" σε καύσιμα γιατί "γουστάρει" να βλέπει παρελάσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί σκάνδαλο. Εάν τα έδινε στο λιμενικό ή τελωνεία για να κάνουν τα στραβά μάτια στα φορτία που ενδεχόμενα να φέρνει από κράτη όπως το Ιράν τότε να το εξετάσουμε. Αλλά η δωρεά μιας εταιρείας στον Δήμο από τον οποίο απορρέουν κάποιες άδειες ή ακόμα χειρότερα όπως είπες προκειμένου να δοθούν στην Ελ.ας. ή οποία διαπιστευμένα αποτρέπει τυχόν καταγγελίες σε παρανομίες είναι κάτι τραγικό και άκρος ανησυχητικό

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον 1 Δεκεμβρίου 2013 - 11:38 π.μ.

Δεν τίθεται θέμα θαυμασμού του εργοδότη μας όπως γράφεις. Ο θαυμασμός μας αν μπορεί κανείς έτσι να το περιγράψει αφορά την υποκρίσια, τη διγλωσσία, την επιλεκτική στάση και το πάθος για κυβίστηση που χαρακτηρίζει τις ενέργειες ορισμένων που με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος επιχειρούν να δομήσουν προφίλ για μια πολιτική καριέρα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό ενέχει στοιχεία θεμιτότητας, αρκεί βεβαια να μην επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των υπολοίπων. Εκεί έγκειται αν θέλεις και κατά τη γνώμη μας ο φασισμός στον οποίο αναφέρθηκε αλλά λανθασμένα απέδωσες.

Αν δεν το ξέρεις αυτή η επένδυση προσφέρει εργασία και προοπτική σε 1.600 οικογένεις που ζουν στα Μαδεμοχώρια. Ενώ ακόμη 2.200 κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη κατέθεσαν αίτηση για πρόσληψη.

Οι αριθμοί και μόνο πάνω στους οποίους βασίζεται η αρχή της πλειοψηφίας λένε την αλήθεια.

Πέραν τούτου τα επιχειρήματα που προβάλλεις για να δικαιολογήσεις άλλες χορηγίες και δωρεές που έγιναν απο εταιρείες,ιδιώτες επιχειρηματίες και ιδρύματα προς τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις δείχνουν πόσο μονόπλευρα προσεγγίζεις το θέμα.

Επίσης, ξεχνάς ότι η αστυνομία και οι αρχές ασχολήθηκαν μαζί σας γιατί προέκυψε σωρεία ποινικών παραβάσεων και αδικημάτων. Δεν ασχολήθηκαν μαζί σας επειδή έλαβαν για δωρέα λάστιχα, καρέκλες και ένα φαξ.

Αυτά που σου λέμε τα ξέρει πολύ καλά και επιφανής αντιδρώντας από τη Μεγ. Παναγία ο οποίος ολημερίς και οληνυχτίς έχει πιάσει στασίδι στην αστυνομία για να κάνει καταγγελίες, μηνύσεις και να εκφοβίζει τους αστυνομικούς πως θα τους καταγγείλει αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους!!!

Αναρωτιόμαστε αν αυτό το έκαναν κάτοικοι που είναι υπερ της επένδυσης, ή εργαζόμενοι στα μεταλλεία, τι θα λέγατε σ΄αυτήν την περίπτωση;

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν να σε ενημερώσω ότι δεν είμαι "συντονισμένος" πουθενά. Είμαι ένας περαστικός από την Χαλκιδική και καλώς ή κακώς έχω σχηματίσει μία άποψη κατά της "επένδυσης". Πρόσεξε, όχι κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας αλλά κατά αυτής της επένδυσης. Και αυτό όχι μόνο για οικολογικούς λόγους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αλλά κυρίως γιατί γίνεται με έναν τρόπο που μου θυμίζει "Καραμανλής ή τανκς". Είναι παρόμοια με την επένδυση της ΣΕΚΑ κάπου στην Κρήτη (Καλά λιμάνια), με την Ελληνική Χαλυβουργεία (Χρυσόστομος Σμύρνης η Καλαφάτης) και τόσες άλλες με πιό νωπές αυτή της Κερατέας και αυτή του Βατοπεδίου που έφτασε να κοστολογείται ελάχιστα ευρώ το στρέμμα όταν το δικό μου ενδεχομένως οικόπεδο στην ίδια περιοχή έχει αντικειμενική αξία κατά πολύ μεγαλύτερη.
Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον εργαζόμενο γιατί και η δικιά μου δουλεία σίγουρα είναι κατά κάποιο τρόπο επιβλαβής για κάποιον άλλο ακόμα και εάν δεν το καταλαβαίνω.
Πριν μπω στο δικό σου blog σε ενημερώνω ότι μπήκα στο respentza και to soshalkidiki προκειμένου να προσπαθήσω να σχηματίσω άποψη.
Ο λόγος για τον οποίο "σκάλωσα" και σχολίασα ήταν γιατί και εσύ ήσουν επιλεκτικός.
Είμαι σίγουρος ότι για την χορηγία στην Ζάκυνθο και στην Κρήτη υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικούς φορείς, ανάλογες με αυτές για την χορηγία στον Δήμο Αριστοτέλη.
Ενδεχομένως το ίδιο να έγινε και εκεί. Οι κάτοικοι του Δήμου δεν μπορούν να παρακολουθούν τις χορηγίες σε όλη την χώρα. Τότε θα μιλούσαμε για υπερδημοσιογράφους.
Αυτή έπεσε στην αντίληψή τους, με αυτήν ασχολήθηκαν (όπως λές και επιλεκτικά) γιατί όχι το εκμεταλεύτηκαν αλλά και εσύ δεν νομίζω να το πιστεύεις όταν τους προστάζεις να καταδικάσουν χορηγίες σε κάθε γωνία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1 Δεκεμβρίου 2013 - 5:25 μ.μ

Να σου πω τι είσαι. Είσαι αριστερός, κρατικοδίαιτος, φιλοαναρχικός, κατά της κυβέρνησης και προκατειλημμένος κατά κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα. Και οπωσδήποτε ξενόφοβος και δεισιδαίμων. Τους περισσότερους αντιδρώντες τους ενώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ίσως σου διαφεύγει ότι στις τελευταίες εκλογές ο κόσμος ψήφισε Πάχτα και ο Τόλης που κατέβηκε με αντιμεταλλευτικό μήνυμα δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε σύμβουλος. Για πες μου ποιος τον ψήφισε πρόεδρο; Επειδή είσαι από αλλού δεν έχεις το δικαίωμα να μας δουλεύεις.

Άλλο η όποια αντίδραση άλλο η πυρπόληση του αστυνομικού τμήματος. Καταλαβαίνεις τι διαφορά. Το πρώτο είναι δικαίωμα καθενός, το δεύτερο είναι εγκληματική ενέργεια.

Ανώνυμος είπε...

1 Δεκεμβρίου 2013 - 10:36 μ.μ.

όταν ήρθε ο Άδωνις στην περιοχή σου έκανε φροντιστήριο???
μου τον θυμίζεις απόλυτα με το τρόπο που γράφεις.
έτσι είπε και ο Άδωνις στον γιατρό που τον κατηγόρησε οτι είναι υπεύθυνος για 1000 θανάτους.
-είσαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
Εσύ βέβαια τον πέρασες κατά πολύ τον Αδωνι γιατί δεν έμεινες μόνο στον χαρακτηρισμό του αριστερού.
το προχώρησες πάρα πολύ με αλλα πέντε επίθετα..!!!
Αυτό δείχνει το μένος που έχεις εναντίον μας και μετά λέτε πως εμείς προκαλούμε και δημιουργούμε προβλήματα και ταραχές..!!!!
Ο συγκεκριμένος σχολιαστής μίλησε απλά και εξέφρασε την άποψη του χωρίς βρισιές αλλα με επιχειρήματα και παραδείγματα.
τα δικά σου επιχειρήματα ποια είναι για τον αντίλογο οι χαρακτηρισμοί σου???


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ,

δεν υπάρχει παρεξήγηση. Για ποιο από τα επίθετα διαφωνείς για να το βγάλουμε.

Μερικές φορές η αλήθεια ενοχλεί.

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε" 1 Δεκεμβρίου 10:36. Είμαι ο πρώτος σχολιαστής και εξαιτίας της απάντησης του blog ξανασχολίασα. Δεν σε λέω φίλε γιατί όπως αντιλαμβάνομαι δεν ξέρεις την έννοια του διαλόγου. Σε πληροφορώ ότι ψηφίζω χρόνια την δεξιά πολυκατοικία και το ότι είμαι περαστικός από την Χαλκιδική οφείλεται σε "επένδυσή" μου που αγγίζει τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ απασχολώντας μόνιμο προσωπικό 110 ατόμων και περιστασιακά μιλώντας με γλώσσα εταιρίας έχω απασχολήσει αρκετές εκατοντάδες άτομα (οδηγούς, ξυλουργούς, οικοδόμους..... καθαρίστριες κ.λπ.). Θα μπορούσα κάλλιστα να πω ότι η "επένδυσή" μου δίνει απασχόληση σε εκατοντάδες πολίτες εν μέσω κρίσης!Σου θυμίζει κάτι η παραπάνω πρόταση; Θα μπορούσα επίσης να τάξω στους εργαζόμενους μονιμότητα και διάφορα άλλα και να τους βάζω να "μάχονται" για εμένα. Μήπως και αυτό σου θυμίζει κάτι; Όσον αφορά το ότι οι κάτοικοι ψηφίσαν Πάχτα δεν σημαίνει ότι είπαν ναι στην "επένδυση", με την λογική αυτή όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει να πανηγυρίζουν που δεν έχουν πετρέλαιο και ρεύμα. Ένας από αυτούς είσαι σίγουρα. Δυστυχώς τα πρώτα χρόνια στην Χαλκιδική τα έβαζα με τους διοικούντες, αλλά δυστυχώς αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα το έχουν οι κάτοικοι και θλίβομαι. Όταν του μιλάς και σε βρίζει τότε λογικό είναι να θέλεις να τον "κοπανήσεις". Δεν υπερασπίστηκα την πυρπόληση του Α.Τ. όπως απροκάλυπτα προσπαθείς να μου χρεώσεις, αντίθετα την καταδικάζω. Πάντα ήθελα να τεκμηριώνω αυτά που γράφω. Σχολίασα απλά την χορηγία στην ΕΛ.ΑΣ. μέσω του Δήμου, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση. Και για να έχουμε καλό ερώτημα γιατί όχι στην ΕΛ.ΑΣ. απευθείας; Θέλει να "φανεί" και ο Δήμος; (εάν θέλεις να το πλατιάσουμε).