Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" μετά την ανάκληση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές από το ΥΠΑΠΕΝ προσφύγει στη δικαιοσύνη και ειδικότερα στο ΣτΕ.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της ισχύς της υπουργικής απόφασης, η οποία σύμφωνα με το capital.gr βασίζεται σε καταγγελία του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" βάσει της οποίας αναφέρεται ότι "έχουν υποβληθεί ανακριβή στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του γηπέδου ιδιοκτησίας του φορέα του έργου, καθώς και την  αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα αυτού".

Είναι βέβαια απορίας άξιο πως η κυβέρνηση βασίστηκε για την απόφαση της σε τέτοιο "έδαφος" όταν όλες οι αιτιάσεις του antigoldgr.org που αποτελούσαν το κύριο σώμα και των 3 προσφυγών που κατατέθηκαν στο ΣτΕ επί του επενδυτικού σχεδίου τα τελευταία 3 χρόνια απορρίφθηκαν και οι 3 με τις δυο τελευταίες μόλις πριν από μια εβδομάδα. 


Μια απόφαση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζομένων, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως ανέφεραν και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν προ ολίγου.

Πάντως μια πρόγευση της σημερινής υπουργικής απόφασης έδωσε σε χθεσινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος της "Αυγής" Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: "δεν πρόκειται ο Λαφαζάνης να περάσει τις Σκουριές και το Ελληνικό".

Δείτε τη δήλωση αυτή στο βίντεο που ακολουθεί:



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δικαιολογίες που επικαλούνται για την πρόσθετη καθυστέρηση των εργασιών, οι περί ου και ο Λαφαζάνης ότι έχουν υποβληθεί ανακριβή στοιχεία σχετικά με το μέγεθος του γηπέδου ιδιοκτησίας του φορέα του έργου, καθώς και την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα αυτού'
είναι αριθμητικά ευαπόδεικτες μέσα σε 5 λεπτά ανάγνωσης των υποβληθέντων στοιχείων στην αρμόδια πολεοδομία.
Υπάρχουν δύο ερωτήματα.
1)Γιατί γίνεται σήμερα τόσος ντόρος σε έγγραφο με ημερομηνία ελέγχου 8-10-2014 ,γιά την διακοπή εργασιών και μάλιστα σε επίπεδο υπουργών, αφού ένας απλός μηχανικός ελεγκτής της υπηρεσίας θα μπορούσε άμεσα να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη αυθαίρετων παραδοχών στο τοπογραφικό διάγραμμα.Αρα εξυπηρετούνται ανταποδοτικές μαφιόζικες σκοπιμότητες άσχετες με το ποιός έχει δίκαιο.
2)Εάν όντως είναι έτσι και εγκρίθηκαν τέτοιες μελέτες εξίσου συνυπεύθυνοι για την μη έγκυρη συμμόρφωση είναι εκτός από τον ελεγκτή μηχανικό της υπηρεσίας και ο προιστάμενος του στην πολεοδομία και ο πολιτικός προιστάμενος τους (ο Δήμαρχος) και ο προιστάμενος όλων ο ίδιος ο υπουργός τους Λαφαζάνης γιά την διόγκωση της παρατυπίας.
Τώρα το πως γίνεται ολόκληρο υπουργείο να λαμβάνει υπ'όψη τα φερόμενα ως αληθοφανή στοιχεία ενός συνταξιούχου αργόσχολου πολύξερου ορνιθοπαρατηρητή και όχι της αποφάσεις του ΣΤΕ δείχνει την υστεροβουλία του καινούργιου συστήματος.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεία κυβέρνηση και ακόμη πιο αστείος υπουργός. Μακάρι ο Τσίπρας να υστερεί σε τόση γελοιότητα.
Βασίζεται στα λόγια ενός τύπου που κατηγορείται για σύσταση και οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης για τα όσα έγιναν προπερσι το Φλαβάρη στις Σκουριές και αργότερα στην Ιερισσό επάνω στο σβέρκο και στις περιουσίες των εργαζομένων.
Ετσι σκίζονται τα μνημόνια, κάνοντας μάγκες τους τραμπούκους και τους τυχοδιώκτες;
Ούτε των Βαίων...

Ανώνυμος είπε...

Καιρός να παλέψουν οι πραγματικοί Χαλκιδικιώτες για τα χωριά τους. Όλοι στην Αθήνα να κλείσουμε το υπουργείο.

Ανώνυμος είπε...

Να πατε να πατε. Κι αν φατε κανενα δακρυγόνο μη σας κακοφανει. Τετοιες πρακτικές εξαλλου από πλευράς αστυνομίας, εσας σας βρίσκουν συμφωνους.
Τις επικροτούσατε χαιρέκακα κιόλας οταν εφαρμόζονταν σ' αυτούς που διαφωνούν μ εσας, στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φυλακες, στους απολυμένους που διαδηλώνανε. Αλλά ξεχασα. Αυτοί ηταν μπαχαλακηδες, αναρχοαπλυτοι, κατευθυνόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ουτε οικογένειες ειχαν, ουτε εργαζόμενοι ηταν, ουτε για το ψωμί των παιδιών τους αγωνίζονταν. Ουτε καν ανθρωποι δεν ηταν κατά τη γνώμη σας, οπότε καλα τους καναν και τους χτυπούσαν τα ΜΑΤ με εντολή από τα "παλικάρια" της προηγούμενης κυβέρνησης.