Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΑΣΤ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ: "Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΖΕΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ" - Γ. ΖΟΥΜΠΑΣ: " ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια τηλεοπτική αντιπαράθεση σε πολιτισμένα πλαίσια εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον εκτελούντα χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά και το δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο με θέμα τα μεταλλεία.

Η αντιπαράθεση έγινε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ3 "Επικοινωνία" η οποία ήταν αφιερωμένη στη Χαλκιδική και γι' αυτό το λόγο βγήκε ζωντανά από το Ν. Μαρμαρά.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου χρησιμοποίησε και πάλι βαρύγδουπες εκφράσεις σε βάρος της πλέον ιστορικής παραγωγικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, που δεν είναι άλλη από τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Τη χαρακτήρισε "κατάρα για τον τόπο" και "ξοφλημένη δραστηριότητα, καθώς ότι είχε να δώσει το έδωσε".

Στον αντίποδα ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος άδειασε τον ομόλογο του, τονίζοντας και τη διαφωνία του, αλλά και την πραγματικότητα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία και οικονομία λέγοντας ότι "από τα μεταλλεία ζει το 80% των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής", ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν ισορροπίες έτσι ώστε και να συνεχιστεί η επένδυση για να συνεχίσει να εργάζεται ο κόσμος σε καιρό σκληρής οικονομικής κρίσης και παράλληλα να πάψει να διχάζεται η κοινωνία.

Μάλιστα ο κ. Ζωγράφος έφερε ένα ζωντανό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση που έχει να κάνει με την φιλοξενία και τη διαχείριση των απορριμάτων που έχει αναλάβει ο δήμος του για τους δήμους Αριστοτέλη και Σιθωνίας, όπου στην προκειμένη περίπτωση ο ίδιος έβαλε το προσωπικό πολιτικό κόστος κάτω από το γενικό καλό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Πολυγύρου εξαιτίας του συνωστισμού των σκουπιδιών σχεδόν όλης της Χαλκιδικής από τα 20 έπεσε στα 4 χρόνια!!!

Ψιλά γράμματα αυτά βέβαια για ανθρώπους που ενώ η ζωή και η τύχη τους αξίωσε να εκπροσωπούν θεσμικά τη Χαλκιδική εκείνοι εξελίσσονται σε κινητή δυσφήμιση της.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στον κ. Ζουμπά, αλλά και στη βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία ήταν εξίσου προσκεκλημένη στην εκπομπή μαζί με το συνάδελφο της από τη ΝΔ κ. Βαγιωνά και το βασικό πρόβλημα όλου του νομού κατά την άποψη της είναι η λειτουργία των μεταλλείων και η επένδυση που τρέχει!!!

Τό ότι η πρωτεύουσα του δήμου Αριστοτέλη η Ιερισσός είναι 4 χρόνια χωρίς αστυνομικό τμήμα, ενώ έχουν περάσει 9 μήνες από τότε που το υπουργείο προστασίας του πολίτη αποφάσισε την επαναλειτουργία του χωρίς κανένα αποτέλεσμα προφανώς εντάσσεται μέσα στην κανονικότητα που μόνο αυτοί (η κ. Ιγγλέζη και ο κ. Ζουμπάς) αναγνωρίζουν και πρέπει να συνηθίσουμε και εμείς.

Το... πρόβλημα τους ήταν είναι και παραμένουν τα μεταλλεία. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.... Διαλέγεται και παίρνεται...

Το βίντεο της εκπομπής μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ΄. Η εκπομπή αρχίζει με το "βασικό πρόβλημα" της κ. Ιγγλέζη συνεχίζεται με την απάντηση του κ. Βαγιώνα, ο οποίος υπενθύμισε στην συνάδελφο του τον υπερσύγχρονο μηχανισμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης που διαθέτουν τα μεταλλεία και μια σειρά άλλων προβλημάτων πολύ πιο σοβαρών από τα μεταλλεία.

Στο 1:22:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε την άποψη που διατύπωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς για τα μεταλλεία και την εξαιρετική απάντηση που εισέπραξε από τον κ. Ζωγράφο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H πολιτική διαφορά μεταξύ των δύο δημάρχων είναι απύθμενη. Ο Ζουμπάς υπάρχει στο προσκήνιο μόνο για την αντιμεταλλευτική του δραστηριότητα όντως ζουμπάς στα υπόλοιπα( ποιος θα τον θυμάται μετά το 2019?) ενώ ο Ζωγράφος γράφει ιστορία με τα επί σειρά δεκαετιών έργα του στην Χαλκιδική. Τώρα για τον μαϊντανό Ιγγλέζη ας κοπιάσει στην Ιερισσό να την σφυρίξουν τα φωνήεντα που την αξίζουν για την βραβείο ανυπαρξίας που επάξια έχει κερδίσει στην διάρκεια του ολιγόχρονου βουλευτικού αξιώματος της.
ΟΒΕΛΙΞ ®