Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Τελικά, όπως στην απλή ζωή, έτσι και στην πολιτική ζωή, οι μικρές γιορτές και οι ανάλογες χαρές, που απορρέουν είναι οι πλέον εκείνες που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στην μνήμη των πολιτικών σε σχέση πάντα με τις μεγάλες φιέστες και τα πανηγύρια που στήνονταν κυρίως στην προμνημονιακή Ελλάδα.

Έτσι πρέπει να ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν χθες στον εγκαινιασμό του Λιμενικού Φυλακίου Τρυπητής και δεν ήταν λίγοι. Αδιάψευστη μάρτυρας η... τέντα που στήθηκε για να προστατέψει τους επίσημους από τον ήλιο ή μια ξαφνική μπόρα και η οποία πρέπει να ήταν ίδια σε μήκος, αν όχι, μεγαλύτερη από τον οικίσκο του φυλακίου που εγκαινιάστηκε.

Άξιος μνείας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουπλής ο οποίος σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς τοπικούς παράγοντες ήταν ο μόνος που μίλησε για "μια απλή όσο και όμορφη τελετή για ένα μικρό έργο" και ο μόνος επίσης που βρήκε το θάρρος να μιλήσει για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος απέναντι στην τοπική κοινωνία για το στοιχειωμένο έργο του λιμένα της Ουρανούπολης.

Ίσως βέβαια ρόλο σ' αυτή την παραδοχή έπαιξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Κουρουπλή τον παρακάλεσε να καταβάλει προσωπικά κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που έχουν καταστήσει το έργο "παραβρασμένο" όπως του είπε χαρακτηριστικά, αποσπώντας τις σχετικές δεσμεύεις από τον υπουργό.

Εμείς από την πλευρά μας, θα ευχηθούμε οι υποσχέσεις του κ. Κουρουπλή να πιάσουν τόπο όπως και οι ευχές που του έδωσε ο Μητροπολίτης και να φτάσουμε στο σημείο στα εγκαίνια του λιμένα της Ουρανούπολης η τέντα που θα στηθεί να φτάσει μέχρι την Αμμουλιανή, μέσω πλωτής εξέδρας!

Ίσως τότε να δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη σε μήκος τέντα για να χωρέσει την χαρά επίσημων και ανεπίσημων προσώπων...

Πηγή ανάρτησης: halkidikinews.gr




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kaλά πλάκα μαs κάνουνε? ήρθε για να εγκαινιάσει,τι?ένα βελτιωμένο λιμενικό φυλάκιο που ήδη υπήρχε?ήρθε υπουργόs για αυτόν το λόγο? για να κάνουνε μια λίστα με ένα σωρό τέτοια εργάκια και να πούνε οτι κάναμε έργο?φαίνεται πωs πάμε για εκλογέs και μαζί με εμάs είπαν να κοροιδέψουν και τουs εαυτούs τουs..η τρυπητή θέλει μια ολοκληρωμένη-oργανωμένη μαρίνα..με φυλασσόμενο πάρκινk..η ουρανούπολη θέλει ένα σοβαρό λιμάνι..αυτα είναι έργα που θα αποδώσουν..και η αμμουλιανή είναι απίστευτα αδικημένη-παρατημένη στην μοίρα τηs..

Ανώνυμος είπε...

Χρειζόταν η τέντα. Μην τους περνάτε για χαζούς τους κυβερνητικούς παράγοντες και τα γιουσουφάκια τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.Έχουν καταλάβει ότι πλέον δεν βρέχει...

Ανώνυμος είπε...

Αν Ιγγλέζη, Γιώργος, Ζουμπάς και σία πίεζαν τα υπουργεία όπως τα πιέζουν να κλείσουν το μεταλλείο και να μην περάσουν από δίκη αυτοί που έκαψαν τις Σκουριές, θα είχαν αρχίσει τα έργα για το λιμάνι και πιθανώς να τελείωναν κιόλας.
Δεν πίεσαν όμως. Αυτή είναι η μαύρη τους αλήθεια.Και τώρα πασχίζουν να τα αρχίσουν για να έχουν κάτι να πουν ενόψει εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Την τέντα ήξεραν να την στήσουν. Ένα συνεργείο να καθαρίσει την βρώμα στην μονή δεν ήξεραν. Φιγούρα μόνο!

Ανώνυμος είπε...

Το τέρας που γιγάντωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να ανακόψουν την πορεία της επένδυσης στα μεταλλεία, η γραφειοκρατεία των μετρίων, τους γύρισε μπούμεραγκ και τους εκδικείται.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι στη Ρωσία πήγαν! Μετά τα εγκαίνια ο περιφερόμενος θίασος έφυγε για Αγία Πετρούπολη!
Ήμαρτον!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΕΤΟΣ 2018, Ο ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ 17 ΜΑΊΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ , ΟΤΑΝ ΧΘΕΣ 16 ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ( είχαν και το παζάρι στην Ιερισσό ) ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΚΤΕΛΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΓΡΑΦΗΤΗ ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΝ . . . . . . .
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΑΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΗΤΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ( όπως αποκαλούν τους Σεβασμιώτατους ) ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ , { ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΕΥΣΒΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ , που σήμερα εορταζουμε την ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ } , αντί του εκτελων χρέη , ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΕΡΩΤΑΜΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ;;;;
ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ , [ ΝΑΙ ] .
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ , << ΟΧΙ >> .