Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

"ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ?" - ΠΟΙΟΣ ΤΟ... ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? (Βίντεο)

Αυτό το μάλλον λογικό ερώτημα έθεσε προς το πάνελ της ενημερωτικής εκπομπής του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου στο Σκάϊ, ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ "Κόκκινο - 105,5"  Κώστας Αρβανίτης.

Ο κ. Αρβανίτης διατύπωσε αυτό το ερώτημα, με αφορμή το θορυβώδη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία που μειώνει τις τιμές των φαρμάκων και θα κατατεθεί σήμερα στη βουλή προς ονομαστική ψήφιση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με το πνεύμα της τροπολογίας και δήλωσε πως θα την καταψηφίσει γιατί όπως υποστηρίζει ανοίγει η κερκόπορτα για να πλημμυρίσει η αγορά από γενόσημα φάρμακα από μια συγκεκριμένη πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία. 

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός υγείας ισχυρίζεται πως πίσω από την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κρύβονται συμφέροντα άλλων φαρμακοβιομηχανιών, τα οποία εξυπηρετεί η αξιωματική αντιπολίτευση και αυτά καθρεφτίζονται κατά τη γνώμη του, στις διαφημίσεις που παίζει το "Κόκκινο 105,5".

Σ' αυτό ακριβώς το σημείο εντάσσεται και η πολύ λογική, κατά τη γνώμη μας, απορία που έθεσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι διαφημίζονται από τη συχνότητα του "Κόκκινου 105,5" δύο πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, έναντι του ποσού των 3.600 ευρώ, ενώ όπως πρόσθεσε ο σταθμός έχει στείλει προσφορές και σ' αλλες εταιρείες για να πάρει διαφήμιση, ούτως ώστε να καταστεί οικονομικά βιώσιμος.

Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ. Τα παράξενα και οι αντιφάσεις άρχισαν όταν ο δημοσιογράφος Τάκης Χαντζής στο 36:49 λεπτό του βίντεο της εκπομπής ρώτησε τον κ. Αρβανίτη, "...στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, θα παίρνατε διαφήμιση από την Eldorado;".  (Δείτε εδώ από το 25' λεπτό μέχρι το 50' λεπτό)

Εκεί ο κ. Αρβανίτης σε εμφανή κατάσταση αμηχανίας άρχισε να μπερδεύει τα λόγια του. Άρχισε από το "όχι", πήγε στο "ίσως" συνέχισε με το: "θα τους έλεγα να μου φέρουν μια πρόταση και να το συζητήσουμε" για να καταλήξει στο "όχι εμείς δεν θα παίζαμε μια τέτοια διαφήμιση, παίζει το ραδιόφωνο του βήματος..." .

Ο διεθυντής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα δείτε, μέσα σε 10 περίπου δευτερόλεπτα άλλαξε 3 φορές τη γνώμη του. Απο εκεί που μιλούσε για την ελεύθερη αγορά και αναρωτιόταν γιατί πρέπει να απολογείται ένα ραδιόφωνο για τις διαφημίσεις που παίζει και οι οποίες είναι υπέρ αναγκαίες για να είναι οικονομικά φερέγγυο απέναντι στους εργαζομένους του, τελικά... εναρμονίστηκε με την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ένα στείρο "όχι" σ' όλα αναφορικά με τη μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Γιατί άραγε; 

  • Μήπως γιατί σκέφτηκε ότι αυτό το θέμα αποτελεί για τον ιδιοκτήτη του μέσου (το ΣΥΡΙΖΑ), το προσφιλές ζήτημα προς πολιτική εκμετάλλευση; 
  • Ή μήπως γιατί θυμήθηκε και τη σχετική αυτολογοκρισία που έχει επιβάλλει το ίδιο το κόμμα προς τα στελέχη του;  Ήδη έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την ακύρωση της συμμετοχής βουλευτών του και υπεύθυνων τομεαρχών του κόμματος σε ζητήματα οικονομίας και απασχόλησης σε επενδυτική ημερίδα, επειδή ένας εκ των χορηγών της εκδήλωσης ήταν η Eldorado, όπως οι ίδιοι υποστήριξαν σε ανακοίνωση τους. (Δείτε εδώ)


Σε άλλη ανάρτηση θα... ξαναθυμηθούμε πως κινήθηκε και συνεχίζει να κινείται το αντιμεταλλευτικό λόμπι που αβαντάρεται από το επικοινωνιακό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ σε ζήτήματα που αφορούν διαφημίσεις και χορηγίες της Ελληνικός Χρυσός. 

Η μεταμόρφωση είναι οβιδιακή... Οι ερωτώντες για τους λόγους ποινικοποίησης της ελεύθερης αγοράς μεταμορφώνονται σε κατήγορούς και επικριτές άλλων ΜΜΕ για τις διαφημίσεις που παίζουν. "Εκπληκτικά" πράγματα που λέει και μια... αρχέγονη ψυχή.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τι διαφημίζουν οι διαφημίσεις της el dorado???
ποιο προϊόν???
Μήπως οι διαφημίσεις της παίζουν κάποιο άλλο ρόλο και όχι την διαφήμιση κάποιου προϊόντος???
Μήπως είναι καθαρά προπαγανδιστικές???

Απάντησε μου σ αυτά τα ερωτήματα!!!
Γιατί αυτά που λες για τον Κώστα Αρβανίτη είναι κουραφέξαλα για εντυπωσιασμό των φανατικών αναγνωστών του blog σας και των υπέρμαχων της εξόρυξης...
Μια εμπορική σχέση δεν γίνεται με ένα απλό ναι ή όχι όπως ζήτησε ο χαντζής να του απαντήσει ο Αρβανίτης.
Κοιτάς πρώτα όλες τις παραμέτρους γι αυτήν την εμπορική σχέση και μετά αποφασίζεις.
Η ερώτηση του χαντζή ηταν καθαρά ρητορική και μην την διαστρεβλώνεις για να δημιουργησεις τετελεσμένα.!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Υ.Γ Αναρωτιέμαι αν θα ανεβάσεις αυτό το σχόλιο μου...
και αν το ανεβάσεις πόσο ειρωνικά θα απαντήσεις....

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστεριξ σ' ότι η αφορά το σχολιο σου στις 27 Νοεμβρίου 2013 - 7:32 μ.μ

Κακώς αγχώνεσαι για την τύχη των σχολίων σου. Όταν αυτά δεν περιέχουν ύβρεις, χαρακτηρισμούς και αήθης επιθέσεις δεν υπάρχει λόγος για να μη δημοσιευτούν.

Από εκεί και πέρα εδώ δεν είμαστε ούτε το συμβούλιο περιβάλλοντος του ΑΠΘ, ούτε η ομάδα εργασίας του ΤΕΕ, ούτε το επιμελητήριο, ούτε ο δήμος Καλαμαριάς για να δημιουργούμε "τετελεσμένα", όπως λές. Αυτά κατά παράδοση γινονται από εσάς.

Ένα blog είμαστε όπου καταθέτουμε και ανταλάσσουμε απόψεις επί της μεταλλευτικής.

Σ' ότι αφορά το ερώτημα σου για το τι πουλάει η Eldorado, νομίζουμε οτι η απάντηση είναι προφανής. Μεταλλεύματα από το μεταλλευτικό πεδίο των "Μεταλλείων Κασσάνδρας". Είναι μια μεταλλευτική βιομηχανία. Δεν πουλάει ούτε μπλούζες, ούτε κούπες καφέ, ούτε μπουφάν, ούτε βεβαίως ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπινη σάρκα.

Το αν αυτή η εταιρεία και η όποια εταιρεία θέλει να διαφημιστεί και αν αυτό είναι σωστό θα το κρίνεις εσύ; Ο Σύριζα; Το "συντονιστικό" ή το "παρατηρητήριο..." και γιατί;

Έχει ενδιαφέρον η απάντηση σου όχι για εμάς, αλλά για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Σε θεωρούμε καλύτερο σε τέτοιου είδους ζητήματα από τον διευθυντή του "Κόκκινο 105,5". Είσαι πιο καλός και ειλικρινής αν μη τι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

λες...
νομίζουμε οτι η απάντηση είναι προφανής. Μεταλλεύματα από το μεταλλευτικό πεδίο των "Μεταλλείων Κασσάνδρας".

Ποιο είναι το αγοραστικό κοινό γι αυτά τα μεταλλεύματα που εχουν την ανάγκη διαφήμισης στην Ελλάδα???
Αυτού του είδους προϊόντα δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό
εχουν άλλου είδους αγορά...!!!
Με αποτέλεσμα να μην χρειαζεται η διαφήμιση.
Οι όποιοι πελάτες σας που κάνουν αγορά μεταλλευμάτων απο εσάς δεν χρειαζεται να σας δουν σε διαφήμιση για να σας προσεγγίσουν.
Οι πωλήσεις σας γινονται με εμπορικές συμφωνίες κυρίως στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχει λιανική πώληση στο αντικείμενο που κανετε παραγωγή, οπότε
δε θα μπει ο τελικός καταναλωτής σε χρυσοχοείο και θα ζητήσει να αγοράσει χρυσό απο την ολυμπιάδα ή τον κάκαβο. (εάν καταφέρετε και κανετε την εξόρυξη του)
Στο τέλος θα μας πεις οτι ο χρυσός σας στην << ούγια >> θα έχει και το λογότυπο σας....
Σαφώς και δεν θα κρίνω εγώ αν μια εταιρεία χρήζει διαφήμισης η όχι όσον αφορά το άτομο μου.
Για τους υπόλοιπους που ρωτάς δεν έχω εξουσιοδότηση να απαντήσω γι αυτούς διοτι δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου κανενός.
Εδώ πάντα εκφράζω προσωπική και μόνο άποψη.
Άλλο είναι όμως μια εταιρεία να κάνει διαφήμιση για την προώθηση του προϊόντος της και άλλο η διαφήμιση για λόγους προπαγάνδας απέναντι στην κοινωνία με σκοπό τις εντυπώσεις για ιδιοτελείς σκοπούς.

Λες...

Κακώς αγχώνεσαι για την τύχη των σχολίων σου...

πολλά σχόλια μου που δεν εμπεριέχουν ούτε αήθης επιθέσεις ούτε ύβρεις και όμως δεν τα αναρτάς διοτι λένε την αληθεια που δεν σε συμφέρει.
όπως το συγκεκριμένο θέμα με την διαφήμιση που προβληματίστηκα.

Λες...

Έχει ενδιαφέρον η απάντηση σου όχι για εμάς, αλλά για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Εαν η προσωπική πολιτική μου απάντηση μου είναι καθοριστική για να ψηφίσεις εσύ και αλλοι συνάδελφοι σου ΣΥΡΙΖΑ και να ασπαστείς τις πολιτικές μας θέσεις, το αφήνω στην ευχέρεια σου να γράψεις ένα άρθρο με τίτλο Γιατί πρέπει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Έτσι θα αναλύσουμε εκεί γενικότερα όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία μας και όχι μόνο το θέμα των μεταλλείων.
Τελειώνοντας με εκπλησεις με τις φιλοφρονησεις που δεν ξέρω που αποσκοπούν....
Με συνηθίσατε βλέπεις μέχρι τωρα να με ειρωνεύεστε και να κανετε βρώμικη προπαγάνδα εις βάρος μου.
Ωστόσο για λόγους ευγένειας και μόνο ευχαριστώ..!!!
Μια ερώτηση μόνο και περιμένω απάντηση...
Άλλαξε ο διαχειριστής σχολιαστής σας...που απαντούσε σε μένα???
μόνο αυτό ένα ναι ή ένα όχι.


ΑΣΤΕΡΙΞ





Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ να μην σου κάνει εντύπωση η φιλοφρόνηση μας και να μη σε βάζει σε σκέψεις. Αυτό που σου γράψαμε ανεξαρτήτου της διαφορετικής ματιάς και θέσης που υπάρχει ανάμεσα μας,ισχύει.

Και ενισχύεται ακόμη περισσότερο όταν στα σχόλια σου υπάρχει μετριοπάθεια και όχι έπαρση, εγωισμός και προκλητική στάση για κάποια θέματα που θέλετε να περνάτε εσύ και οι ομοιδεάτες σου προς την κοινωνία ή το αναγνωστικό κοινό του εκάστοτε μπλογκ.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας απο εμάς που να του έχει ανατεθεί η «εργολαβία» των απαντήσεων στα σχόλια σου.

Εμεις apriori δεν υποτιμούμε και ούτε ειρωνεύομαστε κανένα. Με σένα όμως η κατάσταση πήρε άλλη τροπή λογω της στάσης που επέδειξες και ξεκίνησε από σένα τον ίδιο.

Ελπίζουμε να κρατάς αρχείο με τα σχόλια που μας έχεις στείλει. Εμείς κρατάμε. Οποιοσδήποτε άλλo blog θα σε είχε κόψει δια παντός λόγω του ακατάσχετου υβρεολογίου σου απέναντι μας. Εμείς όμως σου ξαναδίνουμε βήμα, όποτε κρίνουμε οτι τα σχόλια σου είναι δημοσιεύσιμα.


Αστερίξ δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε μαζί σου και ούτε μας ενοχλεί που έχεις άλλη άποψη από τη δική μας. Αυτά σ’ ότι αφορά τα παράπονα και τις υποψίες σου.


Σ΄ότι αφορά τα υπόλοιπα και ειδικότερα το ζήτημα της διαφημίσεων της Ελληνικός Χρυσός, που τόσο σας έχει ενοχλήσει και εσένα φυσικά.

Ειδικά εμάς δεν μας καίγεται καρφί γιατί δεν είμαστε στην τσέπη αυτής της εταιρείας και ότι μας πέφτει λόγος τι κάνει και πως ενεργεί για την προβολή και την πώληση των προιόντων της.

Αυτό που ενοχλεί και εμάς και ολόκληρη την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής είναι ο παραλογισμός σας που ξεπερνάει κάθε όριο ακόμη και αυτό της προπαγάνδας και κοιτάει στα μάτια το φασισμό.

Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να λέτε ότι θέλετε, να κάνετε ότι θέλετε εναντίον της και εναντίον αυτής της κοινωνίας και αυτό κατά τη φασιστική λογική σας πρέπει να μένει αναπάντητο. Επίσης αυτή η εταιρεία την οποία επιχειρείτε να την εμφανίσετε ως ισάξια της αλήστου μνήμης "εταιρείας δολοφόνων" βάζοντας ολόκληρες στρατιές δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακτιβιστών, πολιτικών να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο μαζί της με αρνητικό τρόπο δεν έχει δικαίωνα να βγεί δημόσια και να απαντήσει στις ψευτιές και τις κακίες σας και να πεί ότι είναι "μια μεταλλευτική βιομηχανία, που απασχολεί σε τέτοιες εποχές 1.600 κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής και έχει κάνει αυτά τα έργα μέχρι τώρα για προστασία του περιβάλλοντος και της επένδυσης».

Πράγματα αληθινά που τα ζουν και τα βλέπουν τα Μαδεμοχώρια στην πράξη.


Αντι αυτού πρέπει να κάτσει με σταυρωμενα χέρια και να δέχεται τις προσβολές και τις ψευτιές σας. Και όχι μόνο αυτή, αλλά και όποιος είναι συναντιλήπτορας αυτής της κατάστασης. Κατευθείαν το στοχοποίειται και του κολάτε ταμπέλα: «Εξαγορασμένος», «χρυσοθήρας»,«τρολλ της Ελληνικός Χρυσός».

Αγαπητέ η δράση σας προκαλεί αντίδραση που είναι απείρως ποιοτικότερη απ’ αυτή που θα ασκούσατε εσείς και ξέρεις γιατί;

Γιατί δεν επινοεί θεωρίες αλλά καταγράφει την πραγματικότητα, την οποία προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε σε όσους ζουν εκτός Χαλκιδικής.

Σ’ ότι έχει να κάνει με το ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά δεν έγινε τυχαία.

Εγινε σ’ ενα σχολιαστή που σε κάθε ευκαιρία αρέσκεται να εξάρει ττη στάση και τις πολιτικές του.

Ξέρουμε βέβαια πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ "αγαπιέται" σε εσάς επειδή έχει αναλάβει εργολαβικά και για λόγους ψηφοθηρίας να παίξει πολιτικά με την υπόθεση, όμως εμάς μας είναι ειλικρινά αδιάφορος όπως και όλα τα κόμματα της υπάρχουσας πολιτικής σκηνής.

Και η θέση μας αυτή δεν έχει να κάνει με τη στάση που κρατούν για τα μεταλλεία, αλλά με τη γενικότερη πολιτική στάση, θέσεις, αποφάσεις και πρακτικές που ακολούθησαν τις τελευταίες δεκαετίες και μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Χωρίς βέβαια και εμείς οι πολίτες να μην έχουμε ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση.


Σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει Αστερίξ έτσι έχουν τα πράγματα. Ευχόμαστε απ’ εδώ και στο εξής να ρίξεις τους τόνους της προπαγάνδας για να γίνει και πιο εποικοδομητική και ουσιαστική η ανταλλαγή σχολίων ανάμεσα μας.

Ανώνυμος είπε...

θα ξεκινήσω απο τον επίλογο σου που μιλας για τους τόνους...
ο τόνος μου ΠΑΝΤΑ θα είναι ανάλογος με τον τόνο και το ύφος το δικό σας.
χαμηλούς τόνους εσείς χαμηλούς κι εγώ υψηλούς εσείς υψηλούς κι εγώ.
και ξέρεις γιατί???
Γιατί τα άρθρα τα γράφετε εσείς και όχι εγώ.
Εγώ σχολιάζω απλά τα γραφόμενα σας.
Κατά συνέπεια όσο προκλητικοί και είρωνες θα είστε εσείς στον ίδιο βαθμό κι εγώ.
Πάμε παρακάτω όσον αφορά τα σχόλια.
λες...
Εμείς όμως σου ξαναδίνουμε βήμα, όποτε κρίνουμε οτι τα σχόλια σου είναι δημοσιεύσιμα.

Για να είμαι πιο συγκεκριμένος και εφόσον λες πως κρατάς αρχείο.
Στο άρθρο σας με τον τίτλο,
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ "ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ"!
έγραψα ένα σχόλιο το οποίο ηταν και πολύ μάλιστα κόσμιο και δεν το ανάρτησες γιατί σαφώς ηταν μια απάντηση καυστική και ασύμφορη για εσάς που λειτουργείτε με δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Άρα μη δημοσιεύσιμο!!!!!
Τι να κάνω ο έρμος είμαι ειλικρινής σύμφωνα και με σένα τον ίδιο και λεω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.
Το κακό με μένα είναι αυτο οτι πάντα είμαι ειλικρινής και οτι δεν υπήρξα ποτέ ψεύτης και κωλοτούμπας.
ΠΑΝΤΑ οτι γράφω και σχολιάζω είναι αληθεύει και δεν έχω κανένα λόγω να κάνω προπαγάνδα για ιδιοτελείς σκοπούς.

λες...
Ειδικά εμάς δεν μας καίγεται καρφί γιατί δεν είμαστε στην τσέπη αυτής της εταιρείας και ότι μας πέφτει λόγος τι κάνει και πως ενεργεί για την προβολή και την πώληση των προιόντων της.

Σας πέφτει λόγος σε όλα τα αλλα θέματα που αρθρογραφείτε κατα των αντιδρώντων αλλα ποτέ σε οτι αφορά την εταιρεία. Μήπως δεν είστε εκπρόσωποι τύπου της ελληνικός χρυσός???? Αν είστε αντικειμενικοί όπως ισχυρίζεστε πείτε μου μια φορά που κάνατε κριτική στην εταιρεία..!!!!! ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ!!!!
Εγώ τουλάχιστον έτσι σας υπολογίζω για εκπροσώπους τυπου!!!!

Και συνεχίζεις....

Αυτό που ενοχλεί και εμάς και ολόκληρη την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής είναι ο παραλογισμός σας που ξεπερνάει κάθε όριο ακόμη και αυτό της προπαγάνδας και κοιτάει στα μάτια το φασισμό.

ο παραλογισμός αγαπητέ μου είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό.
Για σας είμαστε παράλογοι για εμάς είναι αγώνας.
Άστο αυτο το θέμα να το κρίνουν ουδέτεροι για το αν εμείς είμαστε παράλογοι και φασίστες.
ο Φασισμός φίλε μου δεν ασκείται ποτέ απο τον λαό ασκείται πάντα απο αυτούς που εχουν στα χέρια τους την εξουσία.
Μέσα σ αυτούς που εχουν εξουσία είναι φυσικά και οι εργοδότες σας που τον ίδιο φασισμό που ασκούν σε μας ασκούν και σε σας που είστε υποχρεωμένοι να τον ανεχτείτε!!!

λες...

Σ’ ότι έχει να κάνει με το ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά δεν έγινε τυχαία.
Εγινε σ’ ενα σχολιαστή που σε κάθε ευκαιρία αρέσκεται να εξάρει ττη στάση και τις πολιτικές του.


συνεχίζεται.....

Ανώνυμος είπε...

......συνέχεια

Σαφώς και εκφράζω τις πολιτικές μου θέσεις και απόψεις ελεύθερα και παράλληλα και του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι δικές μου συνάδουν μ αυτές του κόμματος.!!!!
θεωρητικά τουλάχιστον ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας ακόμη άρα δεν μπορεί και δεν δικαιούτε κανένας να περιορίσει την ιδεολογία μου και τις απόψεις μου.

Λες...

Ξέρουμε βέβαια πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ "αγαπιέται" σε εσάς επειδή έχει αναλάβει εργολαβικά και για λόγους ψηφοθηρίας να παίξει πολιτικά με την υπόθεση, όμως εμάς μας είναι ειλικρινά αδιάφορος όπως και όλα τα κόμματα της υπάρχουσας πολιτικής σκηνής.

εδώ τωρα φάσκεις και αντιφάσκεις.
απο την μια λες πως σας είναι αδιάφορος ο ΣΥΡΙΖΑ και απο την άλλη τον κατηγορείς για ψηφοθηρία.
το ποσοστό που έχει πανελλαδικά βάση δημοσκοπίσεων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζω να το έχει πάρει αποκλειστικά απο το θέμα της Χαλκιδικής.
Αν η διαφορά αυτή που πηρε το 23% απο το 4% που βρισκόταν πριν τις εκλογές οφείλεται στο θέμα της Χαλκιδικής τότε πάει να πει οτι το πρόβλημα μας εδώ το αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα σαν να είναι όλοι χαλκιδικιώτες.
Κάνεις λάθος αν νομίζεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύτηκε την εξόρυξη για να γίνει κυβέρνηση.
Το γεγονος οτι την καταστροφή της Χαλκιδικής την ανέδειξαν συμπτωματικά σύντροφοι της περιοχής αυτο δεν πάει να πει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ καπέλωσε και τον αγώνα.
Μην ξεχνάς οτι όλοι οι αγωνιστές ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα και το εχουν δηλώσει άπειρες φορές δημόσια.
Ίσως δε οι μεγαλύτεροι πολέμιοι σας να είναι και απο την Νέα Δημοκρατία που σας στηρίζει και εχουν τις ίδιες απόψεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των μεταλλείων.
Τελειώνοντας οφείλω να ομολογήσω πως το ύφος σας απεναντι μου τις τελευταίες μέρες εχει βελτιωθεί και πιστεύω οτι το ύφος άλλαξε γιατί άλλαξε και ο σχολιαστής σας....
καλό βράδυ...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ το σχόλιο σου είναι άκυρο απο την αρχή μέχρι το τέλος.

Επίσης ποτέ δεν έστειλες σχόλιο για το σικέ ψήφισμα του επιμελητήριου.

Αν είχες στείλει και ήταν στα πλαίσια που είπαμε θα το είχαμε δημοσιεύσει.