Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ANTIGOLDGR.ORG-H MKO "CATAPA" ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ... #SKOURIES (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τ' αλλά το "antigoldgr.org" δεν ήξερε...
Τελικά, η Βελγική ΜΚΟ "Catapa" έχει προσλάβει το μισθοδοτούμενο ακτιβιστή, που έψαχνε μέσω αγγελίας για να εμπλακεί ενεργά κατά της εξόρυξης χρυσού στις... #skouries!

Όπως αποκαλύφθηκε σε ρεπορτάζ του χθεσινού κεντρικού δελτίου του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο ακτιβιστής που προσελήφθη από την ΜΚΟ "Catapa" είναι γυναίκα. Πρόκειται για μια Ελληνίδα, η οποία έχει λάβει μέρος και σε διαδηλώσεις στις... #Skouries, όπως παραδέχθηκε η  Σαρλότ Κρίστιαν, υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Σάρλοτ Κρίστιαν, η προσληφθείσα ακτιβίστρια, προς το παρόν, συντάσσει  σε μια έκθεση τις εμπειρίες και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει και κατόπιν τούτου αναμένεται η χάραξη της στρατηγικής που θα επιλέξει η ΜΚΟ, επί του θέματος.

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ αναζήτησε και την τοποθέτηση της συνεργαζόμενης Ελληνικής ΜΚΟ "Εuropean Village", που εδρεύει στην Αθήνα. Δεν υπήρξε όμως κάποιος επίσημος σχολιασμός από την πλευρά της και ο λόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να προηγηθεί συνέλευση όλων των μελών της.

Αυτή η αποκάλυψη διαψεύδει για πολλοστή φορά το αναξιόπιστο, από κάθε άποψη, "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", το οποίο σε απολογητική του δημοσίευση, υποστήριζε, πως δεν είχε... βρεθεί ακόμη ο μισθοφόρος ακτιβιστής.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, απέδιδε αυτή τη... δυστοκία στο χαμηλό μισθό που δίνει το "εθελοντικό "πρόγραμμα. (Δείτε εδώ και εδώ)

Το πως γίνεται τώρα, το "antigoldgr.org.", που ελέγχει από κοινού με το "συντονιστικό της Ιερισσού" ολόκληρη τη ροή εισερχομένων και εξερχομένων αλληλέγγυων ακτιβιστών στην περιοχή, να... αγνοεί την ύπαρξη της μισθοδοτούμενης "εθελόντριας", η οποία και προφανώς δεν προσελήφθη... προχθές (το πρόγραμμα τρέχει από 1 Φεβρουαρίου) και η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπεύθυνης της Βελγικής ΜΚΟ, έχει λάβει μέρος σε παρελθούσες κινητοποιήσεις είναι κάτι που το αφήνουμε στην κρίση όλων όσων παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα. 

Πάντως, ακόμη και αν μπορούσε να γίνει αποδεκτός αυτός ο απίστευτος ισχυρισμός, φανταζόμαστε ότι ο "οργανισμός" θα νιώθει σφόδρα ενοχλημένος, που μια Ελληνίδα ακτιβίστρια συντάσσει "έκθεση" για τις #skouries, χωρίς να έχει λάβει, αν όχι την... άδεια, τουλάχιστον τη γνώμη, τις εμπειρίες και τις πληροφορίες του. 

Για όσους δε γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, το "antigoldgr.org" έχει φτάσει στο σημείο να ποινικοποιεί τη σκέψη όσων δεν ελέγχονται από τους μηχανισμούς του. Πόσο μάλλον...  δράσεις που αφορούν την περιοχή που θεωρεί ότι τελεί υπό το καθεστώς της ηγεμονικής διοίκησης του.

Δείτε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΑΝΤΕΝΝΑ εδώ.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όνομα δεν έχετε γθα να την ψάξουμε; Να δούμε τι επαγγέλεται